Роботи на городі в липні - Бабушкіна дача

Роботи на городі в липні


Липень - середина літа. Про це місяці кажуть: «У кінці іюлі на дворі порожньо, а в поле густо», «Скільки б не лило зверху, - вологості немає».



На городі багато роботи: підгодовують рослини, поливають, вживають заходів для боротьби з шкідниками і хворобами. Овочеві рослини підживлюють з урахуванням відсутніх в грунті елементів живлення.


Для підгодівлі застосовують мінеральні добрива - сечовину, суперфосфат, сульфат калію, нітрофоску, Кристаллин, городні та удобрювальні суміші. 1-3 сірникових коробка розчиняють в 10 л води і підливають по 0,25-0,5 л розчину під рослину.


Хороші результати дає підгодівля органічними добривами: 1 л коров'яку на 10 л води або 1 ст. золи на 10 л води.


Поливають овочеві рослини підігрітою на сонці водою, для чого її заздалегідь заготовляють в ємностях. Краще поливати рано вранці або ввечері. При поливі в сонячну погоду на листках можуть утворитися опіки. Томат поливають під корінь, а огірок - дощиком. Після поливу не забудьте подрихліть грунт, щоб на ній не утворилася кірка, що перешкоджає диханню коренів рослин.


Не забувайте періодично пасинкувати томат, видаляючи пагони другого і третього порядку. Це прискорює дозрівання плодів, збільшує їх розмір і покращує якість.


З заходів боротьби з хворобами і шкідниками перевагу віддавайте біологічним.


Проти сисних шкідників використовуйте настій деревної золи (5 ст. Л. Наполягають в 10 л води при температурі 70 град, протягом доби, при обприскуванні додають 40 г мила) або розчин господарського мила (300 г мила на 10 л води).


Проти листогризучих шкідників і попелиці використовуйте відвар рослин томата або полину (5 кг рослин заливають 10 л води і кип'ятять 30 хв., Проціджують, розбавляють водою (1: 3) і додають 40 г мила. Можна використовувати настій бадилля картоплі (1,5 кг бадилля на 10 л води), цибулі ріпчастої або часнику (200-300 г пропускають через м'ясорубку, наполягають 1,5 доби в 10 л води, додають 30 г мила); гірчиці (100 г порошку настоюють дві доби в 10 л води).


Проти борошнистої роси огірка та цибулі обприскуйте рослини настоєм коров'яку або перепрілого сіна (1 кг заливають 3 л води, настоюють 3 доби, розводять водою 1: 3), проти фітофторозу томат і картоплю обробляйте бордоською рідиною або розчином кефіру (1 л на 10 л води).


З скоростиглих і врожайних рослин томата здорові плоди з другої кисті можна залишити на насіння. Для цього їх знімають зрілими (можна бурими) і на кілька днів кладуть у тепле місце на дозаривание. Розрізають упоперек і вибирають масу насіннєвих камер в вузьку скляну, емальований або керамічний посуд. Воду додавати не бажано, тому що насіння у воді можуть прорости і до посіву будуть невсхожімі. Ємності залишають в теплому місці на 3-5 днів. Потім в мезгу додають воду, добре перемішують і верхній шар зливають. Так повторюють кілька разів, поки насіння на дні не стануть чистими. Воду зливають, насіння викладають на марлю або папір і сушать до сипучого стану. Не забудьте в насіння покласти етикетки з назвою сорту.


Забирають урожай кольрабі, кольоровий і ранньої капусти, на їх місце висаджують розсаду цвітної капусти другого терміну, сіють пекінську капусту. Слідкуйте, щоб на ділянці не було кили.


Висівають багаторічники - цибуля-батун, багатоярусний цибуля, щавель, дайкон.


Закінчують проріджування коренеплодів. На 1 кв.м краще залишити буряка 40-50, редиски - 90-110, моркви - 80-110, селери кореневого - 50-80, петрушки кореневої - 150-180 рослин.


На озимому часнику, якщо не плануєте отримати бульбочки, не забудьте виламати стрілки.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку