Каменський опис сорту картоплі, характеристики, агротехніка

Картопля Каменський


Завдяки своїй популярності, картопля є основною продовольчою культурою в багатьох країнах світу. Цьому сприяла хороша пристосованість картоплі до будь-яких умов вирощування: холодний клімат, мізерні грунту, коливання температур. Європейські селекціонери довгий час були лідерами по виведенню сортів з високими показниками врожайності для північних регіонів. Російські дослідники теж приділяють багато часу вивченню особливостей і виявлення закономірностей. Тому в кожному окремому регіоні Росії трудяться селекціонери, розробляючи нові сорти, які будуть показувати високу врожайність і імунітет проти захворювань в конкретному регіоні.


Історія створення


Картопля Каменський був виведений уральськими селекціонерами і включено до Реєстру в 2009 році. Вчені Уральського науково-дослідного інституту сільського господарства зуміли наділити цей сорт якостями кращих елітних зразків: висока врожайність, стійкість до основних шкідників і інфекцій, прекрасний смак і невибагливість.


Картопля сорт Каменський виведений спеціально для регіонів з помірним кліматом, особливо для Уральського, Західно-Сибірського і Волго-Вятського регіонів. При цьому його невибагливість і витривалість дозволяють отримати високі показники врожайності в будь-яких умовах, в Москві і області і тим більше в південних регіонах з їх родючими грунтами і теплим кліматом садівники отримують рекордні врожаї.



Каменський відноситься до ранньостиглий сортам картоплі, перші бульби можна викопувати вже через 1,5 місяця після посадки і вживати в їжу молода картопля. Зелена частина рослини дуже пишна, з товстим стовбуром і пружними яскравими листям. Бульби за формою круглі і трохи подовжені. Особливість сорту - подвійна товста шкірка яскравого рожевого кольору, завдяки цій властивості картопля дуже довго зберігається. Всередині плід блідо-жовтий, щільний. Висока крахмалистость дозволяє використовувати картоплю для смаження і варіння, вона не розвалюється. В цілому цей сорт відноситься до столових, що дозволяє готувати його будь-яким способом.


Характеристика картоплі Каменський


особливості вирощування


Успішність вирощування картоплі залежить не тільки від якості посадкового матеріалу, а й від правильності посадки і подальшого догляду.


Опис етапів:



  1. Підготовка матеріалу. Найкращі показники врожайності дає сортовий насіннєву картоплю. Купити його можна на фермерських ринках, у великих сільгоспвиробників і в спеціалізованих садівничих магазинах. Але можна підготувати матеріал і з бульб врожаю минулого року. Для цього під час збору врожаю потрібно відібрати плоди з найсильніших кущів. Вони повинні бути правильної форми і приблизно одного розміру, близько 5 см в діаметрі, без вад, відколів і порізів;

  2. Приблизно за 20 днів до посадки бульби потрібно дістати з місця зберігання на пророщування. Оптимальна температура для появи паростків - + 10 ... + 20 ˚C;



Важлива інформація. Якщо посадковий матеріал обприскати з пульверизатора водою і посипати тонким шаром золи рівномірно з усіх боків, а потім підсушити протягом 10-15 хвилин, то це значно підвищить майбутній урожай.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку