Кращі сорти кавунів для відкритого грунту - Розумне Господарство

Кращі сорти кавунів - Вогник, Астраханський, Чарльстон Грей, Кримсон Світ



Коли ми згадуємо про кавуні, перед очима постають червоні, з чорними кісточками, величезні скиби, облямовані зеленої смугастістю. Ну, да, це - ідеальний представник ягід: дуже солодкий, соковитий, яким буквально неможливо наїстися. Бувають кавуни різні (а їх налічується більше двох тисяч сортів!): Маленькі, великі, чорні, без насіння, з жовтою м'якоттю. Але весь цей представник флори, наповнений вітамінами і мікроелементами, однозначно корисний для здоров'я: очей, нервової системи, серцевого м'яза, травної та сечостатевої систем. Тому, відібравши кращі сорти кавунів, беремося вирощувати диво-ягоду у себе на городі.


Кавун - рослина однорічна, баштанне, любить простір, багато сонця, спеки, світла


вирощування кавунів


Коротко про сам вирощування кавунів. Пам'ятаємо, що кавун - рослина однорічна, баштанне, любить простір, багато сонця, спеки, світла. Температура повітря при вирощуванні кавуна не повинна бути нижче 25 градусів. Для смугастої ягоди дуже важлива грунт, вона повинна бути більш піщана, ніж зазвичай. І ще, як і будь-яка рослина, в період розвитку арбузик дуже потребує хорошого зволоження. А тепер про головне: як не помилитися з вибором правильного для місцевих умов сорти кавунів, адже їх, сортів і гібридів, сьогодні безліч!


Розповімо про найбільш популярних в наших краях вирощуваних кавунах, а також вкажемо на характеристики сорту.


Сорти кавунів і характеристики


Все настільки різноманітні сорти кавунів розрізняються між собою не тільки зовнішніми ознаками, а й термінами визрівання. Для нас, дачників, остання обставина вкрай важливо. Отже, найпопулярніші у дачників сорти кавунів:



  • скоростиглий, урожайний, стійкий до знижених температур кавун Вогник дозріває через два-три місяці з початку вегетації. Зовнішній вигляд ягоди: кругла, гладка, темно-зелена, смуг практично немає. Плоди виростають вагою до трьох кілограмів, і радують нас смачним ніжно-солодким, соковитим червоним вмістом, практично без насіння. Рослина не складно вирощувати;

  • скоростиглий, стійкий до хвороб, дуже врожайний кавун Кримсон світ, Дозріває через два-три місяці з моменту посадки. Зовнішній вигляд плода: круглий, гладкий, з радує око світло-зеленим в смужку глянцем. «Ягідки» можуть вирости гігантами в сім-дванадцять кілограмів. Смакові якості медово-ароматної яскраво-червоною м'якоті відмінні (солодка і ніжна);

  • середньостиглий кавун Чарльстон Грей, Зріє довго - більше трьох місяців. На виході: 12-кілограмові овальні арбузики салатового кольору з дуже смачною яскраво-червоною, ароматною м'якоттю з малою кількістю кісточок;

  • середньостиглий «Холодок» дозріває за три місяці. На виході отримуємо п'ятикілограмові зелені «кульки». В розрізі: дуже смачна, що не нудотно рожево-червона м'якоть з нечисленними кісточками;

  • раннесозревающій (За два-два з половиною місяці) «Цукровий малюк». На батоги можна бачити «готовенькі» чотирикілограмовий круглі темно-зелені кавуни, що славляться неймовірною цукристістю. М'якоть ягоди злегка зерниста, червона. Сорт рекомендується любителям солінь;

  • скоростиглий (Всього два-два з половиною місяці) «Подарунок сонця». Зовнішній вигляд чотирикілограмовий (на виході) тиквообразной ягоди: кругла, гладка, жовта з золотим відливом. Смак яскраво-червоною, дрібнозернистої м'якоті відмінний, соковито-солодкий;

  • ранньостиглий (Два місяці), високоврожайний «Місячний». Плодоносить овальними, гладкими, салатовим в смужку Арбузик з «місячної» м'якоттю. Жовто-лимонне вміст 3,5-кілограмового плода неймовірно ніжне і соковите на смак;

  • среднепоздний Волжанин, Але смак такий, що варто спробувати його виростити.15-кілограмова ягода вважається однією з найсолодших, соковитих і смачних, хоч і відрізняється дуже товстою шкіркою.




Астраханський сорт кавунів


А тепер поговоримо про дійсно, загальновизнано прийнятих смачних сортах кавунів. Їх всього-то сім, зате яких: ароматних, солодких, з незабутнім смаком і обов'язково післясмаком.


Астраханський сорт відомий нам усім з незапам'ятних часів. Кавун цього сорту став свого роду еталоном «справжності» ягоди. Головне, чим характерний астраханський кавун, це абсолютної невибагливістю в усьому: в вирощуванні, зберіганні, транспортуванні. Але, як кажуть експерти, що не цим славиться це чудо селекції. Астраханський кавун - це дійсно продукт для гурманів. Настільки смак його насичений, правильно солодкий, ароматний, багатий всіма необхідними вітамінами і дійсно здатний по-справжньому втамовувати спрагу. Тобто в ягоді абсолютно все збалансовано.


Що ще можна додати до цієї оді:



  • ягода відноситься до середньостиглих сортів;

  • виростити «астраханці» можна тільки в самих південних регіонах;

  • маса одного плоду може досягати десяти кілограмів;

  • форма «астраханці» може бути як кулястої, так і трохи витягнутої (під овал);

  • малюнок на шкірці, зазвичай темно-зеленою, може різнитися: смужки, розмиті смужки. Яскравий контраст між фоном і смужками говорить про якість самої ягоди;

  • яскраво-червона кавунова м'якоть відрізняється особливою прітемненностью;

  • шкірка, що називається, товстенний;

  • аромат настільки стійкий, що і через добу не вивітрюється з приміщення;

  • купити справжній астраханський кавун можна тільки в самому кінці літа, на початку осені.




Давайте ще згадаємо про чорному з темно-червоними м'якоттю Денсуке, ну дуже дорогому (близько 6 тисяч $) японському кавуні. Ну, це - для істинних гурманів.


Бажаємо Вам не тільки вибрати собі відповідний до смаку кавун, але також зупинитися на сорті кавуна, придатного для вирощування у Вас на ділянці


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку