Вирощування бройлерів як бізнес бізнес план, розрахунки та поради

Вирощування бройлерів як бізнес: складання бізнес-плану і докладні розрахунки


Фермерство - один з найперспективніших напрямків в наш час. До питань організації діяльності потрібно підходити грамотно. Головне - збереження здоров'я поголів'я. Різні захворювання і недоїдання можуть звести до нуля будь-які зусилля. Тільки при дотриманні умов вирощування бройлерів як бізнес стане прибутковим проектом.


Зміст покрокової інструкції:


Особливості «курячого» бізнесу


Вирощування бройлерів - відмінний спосіб ведення бізнесу, який має масу незаперечних переваг. До них відносяться:



  1. Давно вивчена і розроблена в деталях модель ведення справи.

  2. Низька собівартість утримання поголів'я курей, а так само відсутність потреби в висококомпетентних персоналі (низька заробітна плата).

  3. Наявність на ринку безлічі ферм, що поставляють молодих курчат і яйця за низькими цінами.

  4. Мінімальні витрати на облаштування курника, а так же матеріально-технічне оснащення та придбання документів, необхідних для відкриття бізнесу.

  5. Високий попит. В окремих регіонах дефіцит курячого м'яса досягає 20-30%. Це дозволить не тільки швидко знайти постачальників, але і продавати продукцію за цінами, трохи вищі за середні по країні.



Відсутність початкових знань щодо розведення птахів і низькі витрати роблять даний напрямок одним з найпростіших.



Розведення бройлерів на підприємстві


Однак, крім позитивних моментів, існують і негативні сторони ведення бізнесу, а так само безліч ризиків. Найнеприємніше, з чим можна зіткнутися, це:



  1. Можливий розвиток інфекційно-запальних патологій.

  2. Недолік ваги бройлерів через неякісні кормів. Якщо вік бройлера перевищує 60 днів, то все смакові якості м'яса губляться, воно стає жорстким і сухим, отже, витрати на подальше вирощування не виправдані. Коли птах не набрала потрібну масу (1,8-2,5 кг), вона не окупається.

  3. Непередбачені скачки цін на куряче м'ясо через різноманітні причини.

  4. Відсутність постійних покупців. Якщо поставки проходять з перебоями, то зберігання і заморожування тягне за собою значні витрати.



Технології виведення бройлерів


Розводити бройлерів можна або для продажу курчат, або для отримання м'яса. Обидві методики істотно відрізняються, як по рентабельності, так і по оснащенню птахофабрики.



отримання м'яса


Зазвичай справа починається з закупівлі молодих курчат (20-25 днів) і розміщення їх в курник з достатнім рівнем обігріву (від 30 градусів) і освітленості. Система подачі світла повинна працювати злагоджено і забезпечувати попеременное освітлення (2 години включена, 2 - немає і т.п.). Велика увага повинна приділятися збалансованого корму і правильному догляду.


Щоб курчата швидко набирали масу тіла, їм обмежують свободу пересування, що дозволяє накопичувати максимум енергетичної цінності, отриманої з їжі.



Зовнішній вигляд м'яса бройлера


Приблизно через 2 місяці птах готова до забою і продажу. Потім всі етапи повторюються.


продаж курчат


Виведення молодих пташенят може виконуватися за допомогою інкубатора або під курми-квочка. Другий спосіб значно складніше. Під кожну птицю потрібно укласти від 10 до 20 яєць, а місце висиджування захистити, щоб «матері» нічого не заважало, і вона сама не могла залишити потомство. З 20-22 дня нове покоління вилуплюється.



Інкубатор для яєць


Інший варіант - інкубатор. Прості фермерські агрегати вміщають в середньому до 150 яєць, промислові - понад 10 000. Подібні технічні прилади самі перевертають яйця і забезпечують підтримку і контроль температури.


Важливо подбати про екстрені джерело живлення (наприклад, водонагрівальні елементи), щоб у разі технічних неполадок або проблем з електроживленням не допустити загибелі всіх курчат.



Зовнішній вигляд здорового курчати


Бізнес-план та розрахунки


Відкрити домашню ферму вкрай просто, але зведення повноцінної птахофабрики вимагає величезних витрат, хоча рентабельність буде вище. Приблизну схему одноразових початкових вкладень на 4000 одиниць популяції можна представити таким чином:


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку