Маньчжурський горіх настоянка на горілці, як застосовувати, корисні і лікувальні властивості

Як приготувати настоянку з маньчжурського горіха?



Маньчжурський горіх - найближчий родич волоського, але на відміну від свого «побратима», має набагато більшу приживлюваністю і морозостійкістю, завдяки чому користується чималою популярністю у садівників. Потрібно віддати належне цілющим властивостям ліщини, з плодів якого роблять чудові настої, здатні ефективно протистояти цілому ряду недуг, наділяючи при цьому організм великим життєвим потенціалом.


Вибір і підготовка інгредієнтів


Головною складовою рецептів настоянки виступає маньчжурський горіх. Вибирати потрібно недостиглі плоди, в яких найбільше корисних елементів. Якщо ви збираєте горіхи самостійно на своїй ділянці, робити це потрібно в середині-кінці липня. У разі придбання товару на ринку або в магазині, прослідкуйте, щоб на плодах були відсутні ознаки плісняви, гнилі і неоднорідні по забарвленню плями.



Наступним інгредієнтів є медичний спирт або горілка - саме ці інгредієнти, на відміну від води, краще «висмоктують» з вихідного матеріалу (горіха) корисні компоненти і забезпечують довгий термін збереження продукту.


Рецепти настойки з маньчжурського горіха


Народна медицина знає чимало рецептів, як зробити корисний настій з плодів маньчжурського горіха. причому багато способів передбачають використання не тільки ядер плодів, а й шкірки, листя, а в деяких випадках навіть кори, яка теж має великий набір корисних мікроелементів. Для поліпшення смакових якостей додають прянощі і трави.




З додаванням меду


класичний




  1. Плоди добре помити і скласти якомога щільніше в 1,5-літрову банку.

  2. До горіхів додати прянощі, спирт, щільно закрити ємність і настоювати 3-4 тижні в затемненому місці. Важливо, щоб в цей період не потрапляв в банку повітря.

  3. Через зазначений термін настоянку потрібно процідити. Вона вже готова до вживання, тому можна приступати до лікування. Решту масу потрібно злити в суху чисту ємність (банку або бутель), щільно закрити кришкою.


Спиртову настоянку потрібно зберігати в холодильнику - так вона зможе зберегти свої властивості тривалий час - до 4-5 років.


З додаванням меду




  1. Горіхи разом із зеленою шкіркою подрібнити, перетворивши буквально в кашку, висипати в банку.

  2. У масу додати мед.

  3. Наповнити ємність спиртом.

  4. Банку закупорити і залишити в темряві на 35-40 діб.

  5. Через покладений термін, рідина за допомогою марлі процідити і приступити до вживання.





Як вживати настоянку?


Напій з маньчжурського горіха вважається універсальними ліками. Такий репутацією він зобов'язаний об'ємному складу біологічно активних компонентів, що надають оздоровчий вплив.



  • Зокрема, засіб має такі фармакологічні властивості як:


  • знеболюючий ефект, усунення спазмолитических нападів;

  • здатність зупинити кровотечу;

  • відновлення нормального функціонування роботи шлунка і кишечника;

  • відчутне зниження вмісту цукру в крові;

  • здатність знищувати величезну кількість різновидів паразитів;

  • допомога в лікуванні хвороб шкіри, а також недуг в стоматологічній галузі.





Настій відрізняється унікальним протиракову дію, тому його застосування рекомендується при онкологічних захворюваннях.



  • Крім цього, вживання принесе велику користь і примножить ефект медичних препаратів при лікуванні таких хвороб, як:


  • анемія;

  • маткові і шлункові кровотечі;

  • порушення роботи шлунково-кишкового тракту;

  • захворювання сечостатевої системи;

  • порушення роботи серця;

  • недуги інфекційного та вірусного характеру.





Однак, щоб домогтися дійсно позитивного ефекту, а не нашкодити організму, важливо дотримуватися правила прийому. Якщо ви раніше не приймали засіб, бажано зробити перевірку на алергічну реакцію.Для цього потрібно 2 краплі настоянки розвести в невеликій кількості води і випити. Якщо найближчим часом не з'явиться набряклості, почервоніння на шкірі та свербежу, значить, організм сприймає ліки нормально. Проте, дози потрібно узгоджувати з лікарем.


Схема прийому розраховується, виходячи із специфіки недуги і його тяжкості. У більшості випадків, горіховий настій розмішують у воді через сильну концентрації. У першу добу лікування досить розвести 5-7 крапель засобу в половині склянки води і випити перед їжею. Надалі концентрацію можна вдвічі збільшувати.



Щоб позбутися від паразитів, ефективніше буде пити засіб в чистому вигляді і запивати водою. Добова норма становить 20 мл - її необхідно розділити на два прийоми. Курс лікування триває 2 тижні. Через місяць можна повторити.


Настоянка здатна ефективно підвищувати імунітет. Для цього слід 3 рази на добу перед основними прийомами їжі випивати по 1 ст. л. При хворобах внутрішніх органів, краще готувати напій з 1 ч. Л. настойки, розведеною в половині склянки води. Прийом продовжувати до 4 місяців підряд (2 рази на добу). Ще краще, якщо воду ви заміните відваром з трав'яного збору, підібраного, виходячи з виду недуги.


Приготування лікувальних настоянок з маньчжурського горіха не займе багато часу і сил. Як правило, процес досить простий і вимагає лише часу для витримки, під час якої відкриється весь потужний потенціал цих дивовижних плодів.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку