Корисні властивості шпинату - Краса і Здоров'я

Корисні властивості шпинату



Останнім часом у нас все більшої популярності набуває шпинат - рослина-унікум за вмістом у ньому всього самого корисного для здоров'я людей. Шпинат відноситься до листовим овочам, причому абсолютно простим у вирощуванні у себе на дачній ділянці або на підвіконні. Унікальні властивості шпинату дозволяють говорити про нього, як про кращий овочі з багатьох інших. Якщо регулярно вживати шпинат в їжу, як рослинний продукт, то можна уникнути масу, цілий «букет» хвороб практично всіх систем людського організму: травної, нервової, ендокринної, інших, не менш важливих.


Самі властивості шпинату є відмінною профілактикою багатьох захворювань


Зауважимо, що унікальна рослина використовується людьми в якості харчування (шпинатового соку і хліба) і лікувальний засіб вже протягом багатьох тисячоліть. Особливо люблять його в Америці «з легкої руки» моряка Папая і у Франції, як «мітлу для ЖКГ».


Користь шпинату для здоров'я


Не має сенсу перераховувати склад шпинату: вітаміни, кислоти, солі, білок, мікроелементи і все-все найцінніше для здоров'я в ньому міститься. І все корисні речовини знаходяться в рідкому поєднанні і найбільш легко засвоюваному вигляді. Просто перерахуємо, для яких органів і систем шпинат користь приносить максимальну:



  • зуби, ясна;

  • кістки;

  • очі;

  • кроветворная система;

  • травні органи (нормалізація роботи кишечника);

  • кровоносні судини;

  • підшлункова залоза.


шпинат


Шпинат корисний для жінок під час вагітності та грудного вигодовування, а також для чоловічого здоров'я: підвищує потенцію, є профілактикою простатиту. Чудодійні властивості шпинату допомагають боротися зі старінням, онкологією, цукровий діабет, туберкульоз.



  • виводить токсини і шлаки;

  • тонізує;

  • заспокоює;

  • знижує тиск;

  • відновлює сили;

  • нормалізує обмін речовин.



Ще дієтичний продукт має низьку калорійність, тому його вводять в харчування люди, яким потрібно скинути вагу.


Властивості шпинату і протипоказання


Звичайно, як і у всіх продуктів харчування, є у шпинату властивості і протипоказання. У його складі присутній щавлева кислота, шкідлива для людей, які страждають на сечокам'яну хворобу, виразку, схильних до запалень нирок і сечового міхура.


А взагалі продукт цей універсальний і підходить практично всім людям: від малого до великого. Особливо смачний шпинат в сирому салаті, супах, начинках з сиром. Рекомендуємо всім звернути увагу на диво-рослину, вирощувати його у себе на дачі і будинки, готувати з них корисні і смачні страви.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку