Корисні властивості шпинату - Краса і Здоров'я
Корисні властивості шпинату
Останнім часом у нас все більшої популярності набуває шпинат - рослина-унікум за вмістом у ньому всього самого корисного для здоров'я людей. Шпинат відноситься до листовим овочам, причому абсолютно простим у вирощуванні у себе на дачній ділянці або на підвіконні. Унікальні властивості шпинату дозволяють говорити про нього, як про кращий овочі з багатьох інших. Якщо регулярно вживати шпинат в їжу, як рослинний продукт, то можна уникнути масу, цілий «букет» хвороб практично всіх систем людського організму: травної, нервової, ендокринної, інших, не менш важливих.
Самі властивості шпинату є відмінною профілактикою багатьох захворювань
Зауважимо, що унікальна рослина використовується людьми в якості харчування (шпинатового соку і хліба) і лікувальний засіб вже протягом багатьох тисячоліть. Особливо люблять його в Америці «з легкої руки» моряка Папая і у Франції, як «мітлу для ЖКГ».
Користь шпинату для здоров'я
Не має сенсу перераховувати склад шпинату: вітаміни, кислоти, солі, білок, мікроелементи і все-все найцінніше для здоров'я в ньому міститься. І все корисні речовини знаходяться в рідкому поєднанні і найбільш легко засвоюваному вигляді. Просто перерахуємо, для яких органів і систем шпинат користь приносить максимальну:
- зуби, ясна;
- кістки;
- очі;
- кроветворная система;
- травні органи (нормалізація роботи кишечника);
- кровоносні судини;
- підшлункова залоза.
Шпинат корисний для жінок під час вагітності та грудного вигодовування, а також для чоловічого здоров'я: підвищує потенцію, є профілактикою простатиту. Чудодійні властивості шпинату допомагають боротися зі старінням, онкологією, цукровий діабет, туберкульоз.
- виводить токсини і шлаки;
- тонізує;
- заспокоює;
- знижує тиск;
- відновлює сили;
- нормалізує обмін речовин.
Ще дієтичний продукт має низьку калорійність, тому його вводять в харчування люди, яким потрібно скинути вагу.
Властивості шпинату і протипоказання
Звичайно, як і у всіх продуктів харчування, є у шпинату властивості і протипоказання. У його складі присутній щавлева кислота, шкідлива для людей, які страждають на сечокам'яну хворобу, виразку, схильних до запалень нирок і сечового міхура.
А взагалі продукт цей універсальний і підходить практично всім людям: від малого до великого. Особливо смачний шпинат в сирому салаті, супах, начинках з сиром. Рекомендуємо всім звернути увагу на диво-рослину, вирощувати його у себе на дачі і будинки, готувати з них корисні і смачні страви.
Коментарі
Дописати коментар