Салат з граната і волоських горіхів найсмачніші рецепти, вибір інгредієнтів

Смачні рецепти салату з граната і волоських горіхів


Будь-яке застілля починається з закусок, і салат - основне блюдо закусочної столу. Стаття розповість про приготування барвистих, смачних і корисних салатів з гранатом і волоськими горіхами, які можуть стати прикрасою святкового столу і зажадають незначних зусиль. Для тих, хто стежить за калорійністю страв, буде корисно дізнатися про енергетичну цінність запропонованих салатів.


підготовка інгредієнтів


Саме клопітка справа в приготуванні салату - це підготовка інгредієнтів. Необхідно звіритися з рецептом і зібрати всі необхідні продукти і правильно їх обробити. Якщо в рецепті вказана вага граната як інгредієнта в грамах, то вихід зерен становить приблизно 50% від ваги цілого граната.



Ось деякі поради і рекомендації для цього процесу:



  1. Овочі відварюють у підсоленій воді. Якщо це не зроблено, то рекомендується підсолити готовий салат або шари при формуванні страви.

  2. Замість курки можна використовувати яловичину або мову, замість відвареної грудки - копчену. А щоб в вегетаріанському варіанті салату зберегти білкову складову - додати квасолю.

  3. Більш пікантний і гострий смак додасть додавання в шари солоних огірків, корейської моркви (замість пасерованим) або перетертих з часником горіхів.

  4. Смак запеченої або глазурованої буряка краще, ніж вареної, при цьому зберігається більше вітамінів, пропадає землистий присмак і яскравіше стає колір.

  5. Очищені горіхи слід залити окропом на 2-3 хвилини, щоб прибрати гіркоту з шкірки. Потім обсушити і знову замочити в холодній воді. Вимочування надає волоських горіхів красиву текстуру і смак свіжих - такі горіхи набагато смачніше сухих. Ще одна процедура поліпшить смак - прожарювання на сковорідці, в духовці або в мікрохвильовій печі. А якщо при цьому ще скропити їх медовою водою, то вийдуть карамелізовані горіхи.

  6. Замість майонезу можна використовувати для заправки домашні соуси на основі сметани, натурального йогурту або рослинного масла, але це зажадає додавання більше приправ за смаком - гірчиці, лимонного соку або оцту, солі, перцю.

  7. При розборі граната завжди надрізати тільки скоринку, намагаючись не пошкодити зерна. Кожен вибирає для себе йому зручний спосіб, але можна звернутися до порад, показаних на багатьох фото і відео в інтернеті.



рецепти салату


Інгредієнти салатів відмінно доповнюють один одного, забезпечуючи чудовий смак, колір і текстуру, і насичуючи організм поживними речовинами рослинних продуктів.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку