Салат з граната і волоських горіхів найсмачніші рецепти, вибір інгредієнтів
Смачні рецепти салату з граната і волоських горіхів
Будь-яке застілля починається з закусок, і салат - основне блюдо закусочної столу. Стаття розповість про приготування барвистих, смачних і корисних салатів з гранатом і волоськими горіхами, які можуть стати прикрасою святкового столу і зажадають незначних зусиль. Для тих, хто стежить за калорійністю страв, буде корисно дізнатися про енергетичну цінність запропонованих салатів.
підготовка інгредієнтів
Саме клопітка справа в приготуванні салату - це підготовка інгредієнтів. Необхідно звіритися з рецептом і зібрати всі необхідні продукти і правильно їх обробити. Якщо в рецепті вказана вага граната як інгредієнта в грамах, то вихід зерен становить приблизно 50% від ваги цілого граната.
Ось деякі поради і рекомендації для цього процесу:
- Овочі відварюють у підсоленій воді. Якщо це не зроблено, то рекомендується підсолити готовий салат або шари при формуванні страви.
- Замість курки можна використовувати яловичину або мову, замість відвареної грудки - копчену. А щоб в вегетаріанському варіанті салату зберегти білкову складову - додати квасолю.
- Більш пікантний і гострий смак додасть додавання в шари солоних огірків, корейської моркви (замість пасерованим) або перетертих з часником горіхів.
- Смак запеченої або глазурованої буряка краще, ніж вареної, при цьому зберігається більше вітамінів, пропадає землистий присмак і яскравіше стає колір.
- Очищені горіхи слід залити окропом на 2-3 хвилини, щоб прибрати гіркоту з шкірки. Потім обсушити і знову замочити в холодній воді. Вимочування надає волоських горіхів красиву текстуру і смак свіжих - такі горіхи набагато смачніше сухих. Ще одна процедура поліпшить смак - прожарювання на сковорідці, в духовці або в мікрохвильовій печі. А якщо при цьому ще скропити їх медовою водою, то вийдуть карамелізовані горіхи.
- Замість майонезу можна використовувати для заправки домашні соуси на основі сметани, натурального йогурту або рослинного масла, але це зажадає додавання більше приправ за смаком - гірчиці, лимонного соку або оцту, солі, перцю.
- При розборі граната завжди надрізати тільки скоринку, намагаючись не пошкодити зерна. Кожен вибирає для себе йому зручний спосіб, але можна звернутися до порад, показаних на багатьох фото і відео в інтернеті.

рецепти салату
Інгредієнти салатів відмінно доповнюють один одного, забезпечуючи чудовий смак, колір і текстуру, і насичуючи організм поживними речовинами рослинних продуктів.
Коментарі
Дописати коментар