Тушки перепелів результати забою, корисні властивості, калорійність

тушки перепелів


На території РФ багато фермерів займаються розведенням представників сімейства Фазанові. Завдяки вирощуванню пернатих в неволі їх популяція значно зросла. В даний існує близько 40 одомашнених різновидів цього птаха. У порівнянні з дикими родичами вони відрізняться кращими показниками продуктивності. Тушки перепелів цінуються за відмінний смак і є дієтичним продуктом. Особливостям перепелиного бізнесу присвячена ця стаття.



Зміст покрокової інструкції:


характеристика перепелів


Історія розведення перепелів налічує трохи більше 100 років. Серед вітчизняних фермерів найпопулярнішою породою вважається виведений в США Фараон. Представники цього різновиду беруть участь у створенні нових ліній. Вага самок досягає 300 г, самців - 200 г. Показники несучості невеликі - всього 220 штук на рік. Перепели вважаються найменшими родичами курки. Відмінні смакові якості м'яса і доступність зумовили його популярність в кулінарії.



Перепелине м'ясо славиться м'якою консистенцією


Зовнішній вигляд


У природному середовищі існування пернаті зустрічаються в Європі, Африці і Західній Азії. Габарити дикого перепела досить скромні - довжина тіла досягає 20 см, а вага коливається від 80 до 145 г. Розміри одомашнених перепелів відрізняються. Наприклад, маса тіла самки Фараона становить 300 м Характерною особливістю цих птахів є маленький хвіст і довгі по відношенню до корпусу крила.



  • оперення - охристое;

  • карі очі;

  • дзьоб - бурий або світлий;

  • верхня область голови і хвіст - бурі з поперечними смугами;

  • щоки - темно-руде;

  • горло - чорне.



Незалежно від статі в потиличній частині є бура смуга. У самців зоб забарвлений в яскраво-рудий колір.


Короткі лапи широко розставлені. Вони дають птиці можливість швидко пересуватися по землі і не вставати на крило при небезпеку, що наближається. Висота перепелиного польоту - до 2 750 м. Серед невеликих по масі тіла птахів вони відрізняються великою швидкістю пересування.



У самців більш виразне і яскраве оперення


Харчова цінність перепелів


Перепелине м'ясо належить до дієтичної категорії. Завдяки відмінним живильним властивостям стародавні слов'яни називали його «царської їжею».


Харчова цінність продукту в 100 г:


Перепелине м'ясо являє собою унікальний продукт з великою концентрацією цинку, фосфору, заліза, Вітамінів С і В6. Калорійність становить 134 кКал. Воно успішно застосовується в лікувальних дієтах.



Перепелине м'ясо відрізняється безліччю корисних властивостей


Корисна інформація


Живильні і дієтичні властивості цього м'яса затьмарюють навіть кролятину. Багато століть поспіль його застосовують для терапії серцевих захворювань, органів шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату і порушень функціонування нирок.


Таблиця 1. Основні переваги перепелиного м'яса



Вживання м'яса перепела позитивно відбивається на роботі організму


Завдяки невеликій енергетичної цінності перепелине м'ясо використовують в дієтах для схуднення. Будь-який продукт з великою концентрацією протеїну покращує метаболізм. Дієтологами було помічено, що вживання м'яса перепелів в 3 рази прискорює процес схуднення. Регулярне харчування цієї дієтичної продукції корисно для майбутніх мам, вікової категорії людей і дітей з ослабленим імунітетом.


Особливо корисно м'ясо перепела для чоловіків. Велика питома вага протеїну сприяє набору м'язової маси, а корисні мікроелементи покращують потенцію.



Перепелине м'ясо володіє оптимальним балансом жирової і амінокислотної складових


Не менш корисними є перепелині яйця. Вони являють собою природний вітамінний коктейль, який має унікальні властивості.


В яйці перепілки вміст вітамінів в 2,5 рази перевищує куряче. Заліза, калію і фосфору більше в 4,5 рази.Висока концентрація лецитину сприяє зменшенню рівня холестерину в крові.



Спочатку в пріоритеті було яєчне напрямок розведення перепелів


Переваги вживання перепелиних яєць:



  • нормалізація артеріального тиску;

  • зміцнення імунітету;

  • купірування головного болю;

  • поліпшення обміну речовин;

  • терапія патологій органів шлунково-кишкового тракту;

  • лікування розладів ЦНС, астми і цукрового діабету;

  • стимуляція потенції.



Діабетикам лікарі рекомендують з'їдати по 6 яєць на тиждень. Збагачене цим продуктом меню на 2 одиниці зменшує вміст цукру в крові.



результати забою


Усереднений показник маси тіла особин м'ясного напряму варіюється від 130 до 150 г, яєчного - від 110 до 130 г. вгодований птахів відрізняє проступающий шар підшкірного жиру.



Середня вага невеликих тушок становить 145 г


Найбільший вихід тушок спостерігається у птахів віком від 5 до 6 тижнів. У міру дорослішання перепелів цей показник поступово знижується.


Таблиця 2. Середня вага перепелиних тушок в залежності від різновиду



Техаський перепел відрізняється високими показниками продуктивності


Серед російських фермерів бройлери не користуються великою популярністю. Кухарі ресторанів не люблять їх використовувати в кулінарних цілях. Це пояснюється великим розміром тушки. Для однієї страви вона занадто велика, а поділена на кілька частин втрачає естетичну цінність.



Найбільш затребуваними є 2-х і 3-х місячні японські перепела-несучки


Таблиця 3. Характеристика м'яса


вартість тушки


Ринкові пропозиції російських фермерів в 2018 р стартують від 75 рублів за тушку вагою близько 100 г. Оптова ціна за 1 кг становить 320, роздрібна - від 500 рублів. Орієнтовна вартість 1 магазинної упаковки перепелів для смаження вагою 150 г складає 370 рублів, для приготування бульйону - 160 рублів.



Одна тушка коштує близько 100 рублів


Розведення перепелів


Методика вирощування цих пернатих проста, вона під силу навіть новачкам. Для утримання невеликої перепелиній ферми буде потрібно всього лише кілька людей. У більшості випадків розведенням перепелів займаються представники малого бізнесу.


При налагодженому ринку збуту господарство з 500 птахів окупається протягом 2 місяців. Затребуваність цього продукту з економічної точки зору пояснюється як хорошою продуктивністю, так і тривалим терміном зберігання. Наприклад, в порівнянні з курячими яйцями цей показник більше в 3 рази.



Перепелиний бізнес відрізняється швидкою окупністю і хорошою рентабельністю


Переваги перепелиного бізнесу:



  1. Висока оборотність. Самка досягає статевої зрілості на протязі 30 днів. У рік одна перепілка дає більше 280 яєць. Починаючи бізнес в 500 голів, протягом 12 місяців можна збільшити цю кількість в 10 разів.

  2. Невисока ціна облаштування ферми. Вартість складає близько 2 000 $ в рік.

  3. Компактність виробництва. Пернатих містять в боксах, що складаються з декількох клітин. Це дозволяє тримати до 100 птахів на 0,5 м². Батарея з 6 клітин, що займає всього 1 м², дозволяє розмістити близько 280 особин.

  4. Простота в догляді. Перепели невибагливі в утриманні, тому цей вид бізнесу не вважається трудомістким.



Успішне вирощування птахів обумовлено 2-мя чинниками: підтриманням постійної температури в 18 ° С і збалансованим раціоном.



Клітини - оптимальний варіант для розміщення перепелів


Дізнайтеся все про те, як створити бізнес з розведення перепелів. Написання правильного бізнес-плану, комерційні перспективи підприємства, доходи та витрати. В окремій статті «Як розводити перепелів?» ви дізнаєтеся, як вибрати породу, на що звернути увагу при покупці, в яких умовах потребують перепела і як їх годувати.


характеристики приміщення


Технологія утримання має на увазі розміщення пернатих в клітинах. Щоб птахи відчували себе комфортно, необхідно дотримуватися наступних правил:



  1. Приміщення. Влітку - 5 м³ / год на 1 кг живої ваги, взимку - 1,5 м³ / год.Клітки повинні бути теплими і сухими.

  2. Вентиляція. Обов'язкова умова змісту пернатих. Під час провітрювання не можна допускати протягів. Сильні потоки повітря, спрямовані на птахів, призводять до випадання пір'я.

  3. Освітлення. Підходять і природний, і штучний варіанти. Необхідна тривалість світлового дня - 18 годин. Можлива переривчаста ілюмінація - 18 годин світла, а потім чергування з інтервалом о 2 годині світла і темряви. При нетривалому денному освітленні зменшується несучість. Інтервальний світло стимулює кладку яєць. Необхідно коригувати його інтенсивність. Надмірно яскраве провокує пернатих на агресію. Це негативно відбивається на показниках м'ясної і яєчної продуктивності.




Поїлки для перепелів - важливий елемент облаштування пташника, за ступенем значущості практично рівний годівниць


З інвентаря слід придбати поїлки і годівниці. При нестачі фінансових коштів їх виготовляють самостійно.


Покрокова інструкція з виготовлення автопоїлки і годівниці з каналізаційної труби


Крок 1. Придбати пластикову ПВХ трубу діаметром 15 см, 1 трійник і 2 заглушки.



Крок 2. Відрізати від труби 2 шматки довжиною 10 і 20 см.


Крок 3. За допомогою трійника з'єднати відрізок в 20 см і встановити на кінцях заглушки.


Крок 4. Приєднати до відгалуження трійника ділянку труби довжиною в 10 см. Він являє собою лоток для корму.


Крок 5. Зафіксувати конструкцію на стіні пташника, прикріпивши вертикальну ділянку до верху.



Готова годівниця з навісом


Це пристрій можна використовувати як для годування, так і в якості поїлки.


При домашньому розведенні птахів важливо утеплити лоджію і організувати систему вентилювання. У багатоповерхових будівлях велика ймовірність того, що специфічний запах пернатих і продуктів їх життєдіяльності буде поширюватися на сусідні квартири. Найбільш неприємні міазми виходять від вологого посліду. Щоб не допускати подібних проблем, в клітинах слід щодня прибирати.


Більш кращим варіантом є зміст птахів на дачі. Серед основних переваг цього типу розведення виділяють наступні:



  • тривалий світловий день;

  • природна вентиляція;

  • наявність свіжої трави протягом теплого сезону.



Ідеальним варіантом для клітин буде сарай. Його утеплений варіант підходить для зимового розміщення.



Вирощувати пернатих можна на балконі


Зміст батьківського стада


Середнє співвідношення самців і самок в одній групі становить 1: 3-4. Можливі відхилення від цього правила.



  1. До досягнення птахами 3 тижнів при розміщенні в клітинах немає керуються поділом по полову ознакою.

  2. Оптимальний вік самок для племінного розведення - від 3 до 8, самців - від 3 до 6 місяців.

  3. Близькоспоріднені схрещування не рекомендовані.

  4. Підвищити коефіцієнт виживання пташенят можна зменшивши число спарювань самки.

  5. У період статевої активності в кормах збільшують білкову та вітамінну складову.

  6. Батьківське стадо розміщують в окремих клітках і тримають до тих пір, поки рівень продуктивності не зменшиться до 50%.

  7. Щільність посадки становить 80 шт. / М².

  8. З огляду на зниження несучості, по досягненню самками 6 місяців змінюють самців.




У перепелиних клітинах допустима висока щільність змісту


Деякі фермери дотримуються іншої технології розміщення батьківського стада. В рамках цієї методики самки і самці живуть окремо. Останніх підпускають до перепілки лише на нетривалий час для спаровування. На 10 самочок необхідний 1 активний зрілий перепел. При такому розміщенні відзначається більш ефективний витрата кормів.


На думку досвідчених птахівників, перепелина сім'я повинна складатися з 8 голів: 2 самця і 6 самок.


Відео - Поради початківцям перепеловодов



Відео - Забій перепілок та обробка тушок в домашніх умовах




Микола Журавльов головний редактор


Автор публікації 11.12.2018


Сподобалася стаття?
Збережіть, щоб не втратити!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку