Баклажан Марафонец опис, фото, відгуки

баклажан Марафонец


Баклажан як овочева культура вирощується людиною вже протягом XV століть. Батьківщиною цього корисного і багатого на вітаміни овоча, є азіатські країни, зокрема Індія. Сьогодні баклажан користується великою популярністю серед городників. Його по праву називають овочем довголіття. Одним з яскравих представників сімейства пасльонових є баклажан «Марафонець».



Сорт баклажана «Марафонець» відноситься до ранньостиглий. Період повного дозрівання плодів від моменту сходів становить 100-110 днів. Розсаду цього сорту можна вирощувати як в умовах відкритого грунту, так і в «укривних» або «теплих» грядках. Доросла рослина напіврозкидистою, досить висока.


Плоди, як ви можете бачити на фото, витягнуті, мають циліндричну форму, пофарбовані в насичений темно-фіолетовий колір. Вага одного окремо взятого плода в період біологічної зрілості становить 400-600 грам.


М'якоть зрілого овоча біла, м'ясиста, без характерного для баклажана гіркуватого присмаку.


Урожайність сорту висока. З одного квадратного метра площі можна зібрати від 5,2 до 5,7 кілограм овочів.


У кулінарії даний сорт баклажан має досить широке застосування. Плоди «Марафонця» ідеально підходять для приготування ікри, а також салатів, других страв і закаток на зиму.


Вирощування і догляд


Насіння баклажана «Марафонець» висівають в грунт в останню декаду лютого, початку березня. Після появи на рослині не менше двох справжніх листочків, виробляють пікіровку. Під плівку розсаду висаджують в середині травня. Безпосередньо на грядку висадку виробляють в першу декаду червня. В кінці липня на рослині залишають 4-5 найбільших зав'язей, інші видаляють, щоб вони не перешкоджали подальшому зростанню і розвитку плодів.


Догляд за кущами баклажан, за відгуками більшості городників, вельми простий і полягає лише в регулярному поливі, добриві, розпушуванні грунту і пасинкуванні.


Розкрити для себе основні секрети вирощування баклажанів ви зможете, переглянувши нижче представлене відео:



переваги сорту


Баклажан «Марафонець» має низку переваг. До найяскравіших з них слід віднести:



  • невибагливість у догляді і вирощуванні;

  • хорошу врожайність;

  • відмінні смакові якості плодів, відсутність гіркоти;

  • низьку калорійність і багатий зміст вітамінів групи А і В, калію.



Слід пам'ятати, що вживати в їжу плоди, які тривалий час перебувають на кущі і вже досягли фази біологічної зрілості не варто, так як в них накопичуються шкідливі речовини, що негативно впливають на травлення і організм в цілому.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Анатомія бджоли опис, характеристика і особливості будови органів, фото

Горіхи фундук як виглядає дерево, фото, опис рослини

Як розмножуються курки як півень запліднює курку