Як солити підосичники на зиму в банках кращі рецепти, засолювання гарячим способом
Способи засолювання красноголовців
Гриби є традиційною частиною російської кулінарної культури. Підосичники високо цінуються любителями «тихого полювання» серед інших лісових грибів. Вони відносяться до трубчастим благородним видам, як і підберезники, і вважаються другими за білкової цінності після білих боровиків. У статті ви знайдете різні варіанти домашнього соління на зиму красноголовців.
Рецепти засолювання красноголовців на зиму
Соління може бути як самостійним методом консервації, так і використовуватися для стимулювання молочнокислого бродіння.
Поради по підготовці інгредієнтів:
- використовуйте тільки молоді, щільні, чисті зразки без пошкодження і червоточин;
- очистіть сировину від землі, трави та інших забруднень ножем і протріть паперовою серветкою;
- можна гриби не мити, якщо очищення проведена задовільно, але при необхідності промийте їх швидко, не замачівая, і відразу відкиньте на друшляк. Справа в тому, що гриби вбирають багато води і втрачають при цьому свій аромат;
- відокремте капелюшки від ніжок і поріжте на однакові за розміром частини для рівномірного приготування, при цьому враховуйте, що вони сильно уварюються в процесі приготування;
- при варінні необхідно знімати піну, що утворюється на поверхні рідини, а після закипання вогонь можна зменшити;
- норма води для варіння - 2,5 л на кожен кг сировини;
- готовність красноголовців при варінні легко визначити по зміні кольору і консистенції - тендітні в свіжому вигляді вони стають м'якими, осідають на дно каструлі і набувають рівномірний відтінок, а відвар з мутного робиться світлим;
- готовність солоних грибів залежить від часу теплової обробки і кількості солі - чим вище концентрація, тим швидше буде готова заготовка до вживання (в середньому це 2-4 тижні), гриби за цей час придбають смакові відтінки розсолу;
- в якості гніту можна використовувати банку з водою або пакет, наповнений чистою галькою;
- різні види грибів краще не змішувати в заготовках і солити їх окремо один від одного;
- передбачуване використання солі (крупнокристаллической кам'яної) - 40-50 г на 1 кг сирих красноголовців. Чи не застосовуйте для засолювання йодовану або «Екстра».
Гірчиця підвищує пружність приготованих солінь і служить додатковим консервантом поряд з сіллю. Можна використовувати порошок або гірчицю в зернах - на смак грибів це не вплине.
Часник додається практично у всіх способах засолювання красноголовців, але якщо збільшити норму закладки цього інгредієнта, то вийдуть гриби більш гострого смаку з підвищеним ароматом спецій. До того ж солоний часник можна вживати як окрему закуску. Він збагачує заготовки вітамінами, сприяє підвищенню апетиту і кращому засвоєнню їжі.
Нижче наведено кілька способів засолювання красноголовців.
Коментарі
Дописати коментар